Füles sün

… egyiptomi füles sünikkel (Hemiechinus auritus) is foglalkozunk. 

A közeljövőben (2021 ősze) felnőtt sünik keresik majd gazdájuk,  és reméljük 2022-ben megszületik az első saját alom is nálunk. 

Ha érdekelnek a részletek, látogassatok el facebook oldalunkra, vagy az alábbi FACEBOOK CSOPORTBA, ahol minden fontos infót megtudhattok az egyiptomi füles sünökről. 

A Magyarországon még ritkán elérhető egyiptomi füles sünik tartása nagyban hasonlít a törpesünökére. Szükségük van a nagy helyre, mert igen mozgékonyak. Kicsit vadabbak, ritkán lesznek ölben fekvő simizhető sünik, ezt mindenképp észben kell tartani, mielőtt füles sünit szeretnétek tartani. Egy részük vadbefogott, vagy első második generációs fogságban született süni, így még kevéssé háziasak, viselkedésük vad társaikhoz hasonlatos, azonban gyakran sokkal kedvesebbek mint egy néemlyik afrikai fehérhasú törpesüni. Mivel a természetes élőhelyükön is különböző rovarokat, kisebb gerinceseket fogyasztanak,  kiemelten szüksgük van a prémium minőségű macska/kuya táp mellett a különböző élőeleségre, mint a lisztkukac, gyászbogárlárva, csótány, sáska, tücsök, napos egér, vagy akár a nagyobb méretű, szőrös egereket is felfalják. A hőmérsékletre kevésbé érzékenyek, de azért kell nekik is a szobahőmérséklet, őket sem lehet a szabadban tartani. ÉS természetesen ők is éjszakai állatok, de sokkal öbbet és sokkal gyakrabban vannak ébren nappal is.

Hát nem cukik? Ha szeretnél egy ilyen egyiptomi füles süni gazdija lenni, vedd fel velünk a kapcsolatot.


Olvass tovább: https://zemplenihedgies.webnode.hu/fules-sun/